niedziela, 22 kwietnia 2012

CHRUPIĄCA SAŁATKA




Dressing:
1 łyżeczka oleju sezamowego
2 łyżki octu z białego wina
2 łyżki oleju rzepakowego (lub z winogron)
1 łyżeczka miodu
sól morska

Sałatka:
150 g brokułów, podzielonych na różyczki
200 g fasolki szparagowej, pociętej na części
puszka kukurydzy
100 g kapusty pekińskiej, poszatkowanej
75 g pieczarek, pociętych w cienkie plasterki 

UWAGA!
  • pieczarki - możesz użyć pieczarki w zalewie lub surowe poddusić na maśle

JAK PRZYGOTOWAĆ?
  • zmieszaj wszystkie składniki dressingu ze sobą
  • obgotuj we wrzątku brokuły oraz fasolkę, nie zapomnij na koniec przelać ich zimną wodą :)
  • następnie wszystkie składniki przełóż do miski, wymieszaj i polej dressingiem
SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz