ok. 200 g płatków owsianych
ok. 150 g mieszanki orzechów (laskowych, włoskich, brazylijskich, nerkowca, migdałów)
ok. 50 g mieszanki nasion (słonecznika, dyni, sezamu)
ok. 50 g wiórków kokosowych
1 łyżeczka mielonego cynamonu (opcjonalnie)
ok. 5 łyżek syropu klonowego lub płynnego miodu
ok. 5 łyżek oliwy
ok. 150 g suszonych owoców (rodzynek, żurawiny, moreli itd.)
UWAGA!
- podane ilości składników są orientacyjne :)
JAK PRZYGOTOWAĆ?
- na blachę do pieczenia wysyp wszystkie suche składniki musli razem z wiórkami kokosowymi i cynamonem, następnie skrop syropem klonowym i oliwa
- dobrze wymieszaj i rozprowadź równomiernie na blaszce
- piecz 25-30 min. w 180 st. C
- co ok. 5 min. wyjmuj musli i mieszaj składniki
- w miedzy czasie posiekaj grubo suszone owoce i dodaj je do upieczonych suchych składników, zostaw do wystygnięcia
UWAGA!
- możesz przechowywać je w szczelnym opakowaniu przez ok. 2 tygodnie, moje zniknęło po zaledwie tygodniu :)
SMACZNEGO!
Witam serdecznie! Dokonałam ogromnego wyczynu, przełamałam swój lęk przed tego typu kontaktami, a to wszystko przez świetny przepis na musli, na pewno je zrobię!Ymmm! jakie dobre!
OdpowiedzUsuńDzięki, pozdrawiam i mam nadzieję,że uda mi się tu wejść nastepnym razem.
dziękuję i zapraszam serdecznie :) pozdrawiam ciepło!
Usuń