piątek, 23 marca 2012

KREWETKI

na sposób tradycyjny.. idealne na szybki obiad :)
pieprz cayenne lub 2 czerwone papryczki pepperoni
czosnek
ok. 8 gałązek pietruszki
100 ml oliwy
1 łyżka soku cytrynowego
1 łyżeczka grubej soli
500 g sprawionych krewetek

JAK PRZYGOTOWAĆ?
  • oliwę wymieszaj z pieprzem cayenne lub pepperoni, czosnkiem, sokiem cytrynowym i solą 
  • dodaj krewetki i wymieszaj je dokładnie z sosem
  • całość przełóż do żaroodpornego naczynia i piecz  ok. 20 min w temp. 175 st. C (aż zrobią się różowiutkie)
  • przed podaniem posyp pietruszką
UWAGA! 
  • pieprz cayenne, czosnek dodaj wg uznania :)
  • pamiętaj, aby wcześniej rozmrozić krewetki i dobrze je wypłukać

*moje krewetki podałam z sosem czosnkowym oraz sałatą rzymską z dressingiem francuskim.

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz